divendres, 24 de juliol de 2020
COVID-19 Jurídica Noticies
RESUM DECRET LLEI 24/2020 DEL 23 DE JUNY

Amb la publicació del nou Decret Llei 24/2020 del 23 de juny de la Generalitat de Catalunya, s'adopten un seguit de mesures que afecten les Comunitats de Propietaris en Règim de Propietat Horitzontal

Amb la publicació del nou Decret s'estableixen una sèrie de regulacions i modificacions sobre l'art. 4.4 de Decret llei 10/2020, de 27 de març on és modificada el CCC per adaptar la realitat de les Comunitats de propietaris a la nova situació generada per la pandèmia de la COVID-19.

En concret s'estableixen una sèrie de previsions respecte a les juntes de propietaris en les comunitats en règim de propietat horitzontal subjectes a el dret civil català, les quals resumim a continuació:

  • Ja no és obligatori convocar i celebrar juntes de propietaris fins al dia 30 d'abril de 2021.
  • Tot i que no hi ha obligació de convocar-les, atorga a la comunitat la possibilitat de celebrar juntes de propietaris a instàncies de la Presidència o en petició de al menys un 20% dels propietaris amb dret a vot, que representin el 20% de les quotes, des del dia 22 de juny de 2020 fins al 2021.04.30, adebiendo complir-se en aquestes reunions les mesures de seguretat en cada moment aplicables.
  • També es poden celebrar juntes pels mitjans establerts en l'art. 312-5.2 de l'CCCat, és a dir, per videoconferència o altres mitjans de comunicació complint els mateixos requisits anteriors.
  • Fins que no es convoqui i celebri la propera Junta ordinària també es poden continuar adoptant acords sense reunió a instàncies de la Presidència i complint els requisits (art. 312-7 de l'CCCat)
  • L'últim pressupost anual aprovat s'entén prorrogat fins a la celebració de la següent Junta ordinària, en la qual també s'haurà de procedir a l'aprovació dels comptes anteriors i la renovació dels càrrecs com qualsevol Junta ordinària.

En el nostre cas, proposarem als nostres clients, convocar les reunions ordinàries per videoconferència atès que s'ha demostrat ser un sistema àgil i àmpliament acceptat. A més, dóna continuïtat al nostre servei i garanteix que se segueixen adoptant acords i gestionant les comunitats amb la màxima normalitat i transparència possibles. En els casos que no sigui possible, s'oferirà la possibilitat de celebrar la reunió de forma presencial sempre complint amb les més estrictes mesures de seguretat.

Per a això, seguirem l'ordre de tancaments anuals establert en el nostre calendari seguint el criteri de numeració de client perquè d'aquesta manera no quedi sense convocar cap junta ordinària i el decalatge sigui el menor possible.

contactes

Oficines Centrals Sant Cugat

Francesc Moragas 17-19

Tel. 93 544 16 55
E-Mail: info@organ.es

Punt de Servei Rubi

Ps. de les Torres 47, Rubi

Tel. 93 544 16 55
E-Mail: info@organ.es