dimarts, 21 de juliol de 2020
Noticies
Consells per prevenir robatoris durant les vacances d'estiu

S'ha de tenir present l'augment de robatoris durant aquesta època de l'any

Arriba les vacances i amb ella, les ganes de poder gaudir d'una escapada o d'uns dies a la segona residència. Tanmateix, com cada any, s'ha de tenir present l'augment de robatoris durant aquesta època de l'any i la tendència dels lladres a intentar entrar en les llars durant l'estiu.

En els pisos, els lladres entren la gran majoria de vegades per la porta principal, en canvi, en les cases unifamiliars o aïllades, també poden entrar per les finestres o, fins i tot, escalant fins a la primera planta de l'habitatge. Per això, és molt important seguir aquests consells per evitar un ensurt:


  • Pel que fa a panys i portes, protegiu-vos amb portes blindades i passeu les voltes al pany per evitar que es pugui accedir amb una radiografia. També es recomana que el pany disposi, almenys, de tres punts d'ancoratge al bastiment de la porta, a més de posar panys d'alta seguretat, seguint les recomanacions dels professionals, com panys aniti-bumping, anti-bec de lloro i anti-trepant.
  • Respecte a les finestres, és important instal·lar sistemes de tancament interior de les finestres i finestrals i col·locar reixes protectores per impedir l'accés dels lladres en cas que pugui trencar el vidre.
  • Si s'opta per instal·lar una alarma, cal que es faci d'acord amb les instruccions de l'instal·lador i en un lloc de difícil accés. Heu d'assegurar-vos que l'empresa instal·ladora compleix tots els requisits legals, i és molt important que estigui connectada a la central receptora d'alarmes. A més, els sistemes s'han de revisar periòdicament i es poden instal·lar detectors de moviment a l'exterior de la llar.
  • D'altra banda, és important no deixar proves que s'està fora. Un dels exemples més clars és la correspondència, així que és important demanar a una persona de confiança o algun veí que reculli les cartes que s'acumulen a la bústia per despitar els lladres. També és important instal·lar temporitzadors automàtics o utilitzar sistemes de domòtica per poder crear una sensació de moviment, soroll i llums a l'interior de la llar.
  • També, en el cas de disposar d'un habitatge que compta amb més d'una planta, és molt important no facilitar l'accés a les plantes superiors deixant mobiliari gran o objectes que puguin facilitar al lladre enfilar-se al pis superior. A més, no deixar mai claus amagades sota els tests o pedres, perquè és una de les primeres coses que miren els lladres.
  • Finalment, la discreció també és essencial. Es recomana només dir a les persones de confiança els plans de viatge o evitar carregar l'equipatge en el cotxe just davant de casa. També, és important no penjar fotografies en les xarxes socials indicant que s'està fora de casa, ja que els lladres les utilitzen per comprovar si les cases estan buides, o en cas de fer-ho, tenir les xarxes socials privades.



contactes

Oficines Centrals Sant Cugat

Francesc Moragas 17-19

Tel. 93 544 16 55
E-Mail: info@organ.es

Punt de Servei Rubi

Ps. de les Torres 47, Rubi

Tel. 93 544 16 55
E-Mail: info@organ.es