dilluns, 2 de maig de 2022
Com ha d'evolucionar el sector immobiliari per ser sostenible

El sector immobiliari també ha de canviar per avançar cap a la sostenibilitat

En l'actual context de crisi climàtica i tenint en compte la sensibilització creixent de les persones en la seva relació amb el medi ambient i la sostenibilitat, el sector immobiliari també ha de canviar per avançar cap a la sostenibilitat. Per això, les empreses que es dediquen a aquest sector hauran d'introduir canvis en el seu dia a dia, com, i en la mesura que sigui possible, fomentar el teletreball, de manera que els treballadors no s'hagin de desplaçar fins a l'oficina en vehicle privat; fixar una temperatura ambient d'entre 23 °C i 25 °C a l'estiu i de 21 °C a 23 °C per no incrementar el consum de l'energia; desfer-se dels gots i tasses d'un sol ús i limitar la impressió de documents en benefici dels arxius en línia, entre altres. Un camí en què Organ ja fa temps que s'hi troba.


A més, i en relació amb les obres de nova construcció, perquè les empreses immobiliàries siguin sostenibles hauran d'apostar per:


  • Immobles descarbonitzats: Les cases han de tenir un nul baix consum energètic o cap i poques emissions de gasos d'efecte hivernacle, especialment al moment de la seva construcció, però també quan estan en ús, és a dir, durant tot el cicle de vida de l'edifici. Segons els experts, el 50% de les emissions de gasos hivernacles no venen dels edificis, sinó del moment de la seva construcció i de la seva demolició. A més, els edificis han de disposar de tecnologia suficient per aprofitar els recursos propis com l'aigua pluvial, un sistema de reutilització de l'aigua, l'energia del sol, l'orientació i, alhora, dotar-se d'un bon aïllament, criteris de ventilació creuada i altres factors per consumir el mínim. De la mateixa manera, les zones comunes es poden habilitar com a horts comunitaris on compartir un bé comú. 
  • Fomentar la salut als edificis: Perquè l'habitatge sigui saludable ha d'estar lliure de materials nocius i tòxics, així com sistemes de calefacció sostenibles que no facin que les persones que resideixin en aquestes llars utilitzin calefaccions poc fiables que puguin posar en risc la seva salut. En definitiva, la construcció haurà de tenir una gran capacitat d'adaptació als nous temps. 
  • Economia circular: L'economia circular permetria reduir els residus de la construcció i triar materials reciclats tant per a les noves construccions, com per a reformes o les rehabilitacions. 
  • Integració a l'entorn: Quan es construeix un nou immoble cal tenir en compte el seu encaix en l'entorn, especialment si aquest entorn és un espai verd o prop d'una zona boscosa. La nova construcció ha de protegir la zona on es troba. Així, i tenint en compte la pèrdua de la biodiversitat actual, un dels reptes més grans és que l'edificació respecti l'entorn i fins i tot sigui capaç d'ajudar a recuperar i mantenir la biodiversitat.

contactes

Oficines Centrals Sant Cugat

Francesc Moragas 17-19

Tel. 93 544 16 55
E-Mail: info@organ.es

Punt de Servei Rubi

Ps. de les Torres 47, Rubi

Tel. 93 544 16 55
E-Mail: info@organ.es