dilluns, 9 d’octubre de 2023
Organ estrena la seva secció de rehabilitació d'habitatges amb una reforma de tot un edifici

La reforma consistirà en la millora energètica de la finca, que supervisarà i controlarà Organ. Tot i això, i durant l'obra, també s'elaborarà el certificat energètic, la Inspecció Tècnica (IT) i el llibre de l'edifici

El departament de Rehabilitació d'Habitatges d'Organ, format per membres experts en arquitectura, enginyeria i dret, posarà en marxa durant els pròxims mesos la rehabilitació d'un edifici plurifamiliar que integra sis habitatges. La reforma consistirà en la millora energètica de la finca, que supervisarà i controlarà Organ. Tot i això, i durant l'obra, també s'elaborarà el certificat energètic, la Inspecció Tècnica (IT) i el llibre de l'edifici.

Actualment, la rehabilitació dels edificis ve motivada per dos casos, el primer quan hi ha una incidència que s'ha de reparar, és a dir una rehabilitació correctiva i no preventiva, de manera que s'arregla únicament quan existeix un problema i no abans que aquest es produeixi. El segon cas ve motivat a conseqüència de la inspecció obligatòria que han de passar tots els edificis de més de 45 anys i en el cas que sorgeixi alguna incidència s'haurà de resoldre.

"El concepte que el teu patrimoni no el cuides, perquè és comunitari, és un pensament erroni perquè després els problemes poden anar a més i el preu de les rehabilitacions poden incrementar-se per no haver de fer manteniment preventiu", indica Jaime Martínez enginyer i responsable de l'Àrea Tècnica de l'Edifici d'Organ. L'expert apunta que actualment no se li dona prou importància a les obres de millora el que "no revalora el patrimoni".

Martínez afegeix: "la rehabilitació per millorar l'immoble, no es fa d'una manera proactiva, sinó reactiva, quan ja existeix un problema". Tot i això, l'expert exposa que amb una població amb una esperança de vida cada vegada més gran, els habitatges plurifamiliars d'antiga construcció han de ser lliures de barreres arquitectòniques i amb ascensor i que no sé així, seran les mateixes persones que hi resideixen les que vetllaran per poder accedir als seus habitatges de manera fàcil.

Per canviar aquesta creença, Organ preveu formar els presidents i conscienciar-los de la importància d'apostar per un manteniment preventiu. I és que: "si veus que un edifici té un problema, no esperis, arregla-ho abans i evita problemes".


El GAR, un èxit d'Organ

Dins del departament de Rehabilitació d'Habitatges s'integra la Gestió d'Avaries i Reparacions (GAR), creat ara fa més d'un any. Un gestor per fer front a totes les avaries i posteriors reparacions que puguin esdevenir en els habitatges. Per fer-ho possible, a Organ comptem amb l'equip de gestors del GAR. Aquest grup s'encarrega de recepcionar les incidències i buscar operaris que puguin resoldre-ho, la major part de les vegades, amb menys de 24 hores i amb contacte directe amb els usuaris per fer un seguiment molt acurat.

Abans que Organ crees el GAR, aquest tipus d'incidències estava coberta pels industrials de les asseguradores. Aquest canvi ha ajudat a afavorir la gestió dels industrials amb l'equip d'Organ i ha creat una xarxa d'operaris de confiança, professionals i experts en les seves àrees, emparats per la nostra marca. Un fet que ha comportat que el "grau de satisfacció del client millori notablement i la possibilitat de tenir molt més control sobretot el que succeeix", segons apunta Martínez.

contactes

Oficines Centrals Sant Cugat

Francesc Moragas 17-19

Tel. 93 544 16 55
E-Mail: info@organ.es

Punt de Servei Rubi

Ps. de les Torres 47, Rubi

Tel. 93 544 16 55
E-Mail: info@organ.es