divendres, 20 d’octubre de 2023
Noticies
Les PropTech, la innovadora tecnologia que està revolucionant el sector immobiliari

La cerca de propietats és una de les principals àrees on les tecnologies han fet un gran avançament i diferència

Els serveis immobiliaris estan vivint una revolució a través de les PropTech, les tecnologies aplicades al sector de l'habitatge. Una innovació capaç de proporcionar una ampla gamma de solucions i avantatges per a tots els actors implicats en el mercat. Actualment, les PropTech s'han convertit en una eina que millora l'eficiència, la transparència i la comoditat en les transaccions immobiliàries. La paraula PropTech combina els conceptes "property" i "technology" i es refereix a empreses que utilitzen tecnologia per millorar o reinventar serveis dins del sector immobiliari. Algunes de les tecnologies més fetes servir dins del proptech es basen en l'aprenentatge automàtic, el big data i la geolocalització, entre altres.

Aquesta nova tecnologia immobiliària ofereix diversos beneficis com la simplificació dels processos, l'estalvi de temps i diners, a més de permetre millorar les estratègies de màrqueting immobiliari i de la publicitat, oferir tours virtuals i imatges professionals per a millorar l’experiència de l’usuari.

La cerca de propietats és una de les principals àrees on les tecnologies han fet un gran avançament i diferència. Mentre que abans, les persones havien de recórrer a anuncis impresos o agents immobiliaris per trobar un immoble, en l'actualitat la recerca es fa a través d'internet i aplicacions mòbils que ofereixen un accés immediat a una àmplia oferta de propietats, amb filtres i funcionalitats de cerca avançades per localitzar la propietat perfecta.

La tecnologia també ha millorat la comunicació i la interacció entre compradors, venedors i agents immobiliaris com el cas de l’App d’Organ. En aquest sentit, la digitalització de documents i la signatura electrònica han agilitzat els processos de compravenda, el que ha estalviat temps.

També les tecnologies d'anàlisi de dades i la intel·ligència artificial s'han convertit en eines per detectar futures tendències del mercat immobiliari i preveure preus.

La realitat virtual (RV) i realitat augmentada (RA) és un altre de les prestacions aplicades al món immobiliari de manera que la presentació de propietats obre noves portes per veure i valorar com és l'habitatge. I és que aquestes tecnologies permeten als compradors o llogaters explorar una propietat com si estiguessin presents, el que estalvia temps i recursos.

A més, existeixen diverses iniciatives per canviar la manera de treballar com és el cas d'Innomads, una plataforma i comunitat global que reuneix persones que treballen de forma remota o pels nòmades digitals. Una tecnologia que ofereix connectivitat global per intercanviar experiències i coneixements, diverses eines, recursos i suport relacionats amb el treball remot, permet formar part d'una comunitat activa fomentant la participació activa dels seus membres a través de xerrades, esdeveniments i fòrums i brinda noves oportunitats professionals com ofertes de feina, col·laboracions i projectes freelance pels que volen treballar a distància.

contactes

Oficines Centrals Sant Cugat

Francesc Moragas 17-19

Tel. 93 544 16 55
E-Mail: info@organ.es

Punt de Servei Rubi

Ps. de les Torres 47, Rubi

Tel. 93 544 16 55
E-Mail: info@organ.es