divendres, 19 de gener de 2024
Noticies
Entra en vigor el nou topall del 3% en la renovació de contractes de lloguer

La norma té per objectiu limitar els costos dels habitatges i implementa un límit del 3% en els increments de lloguer durant la renovació de contractes

Aquest mes de gener ha entrat en vigor la nova mesura que regula el preu dels contractes de lloguer. La norma, una de les més importants dels darrers temps, té per objectiu limitar els costos dels habitatges i implementa un límit del 3% en els increments de lloguer durant la renovació de contractes.

Així i en tots els contractes que es renovin a partir d'aquest 2024, no es podrà excedir el 3% en cap cas. La mesura vol protegir als inquilins dels augments que es produeixen quan es renoven els contractes, pretén proporcionar estabilitat als inquilins i uns preus més assequibles.

La limitació en l'augment de preus és un pas important per crear un mercat de lloguer més equitatiu. Si tens algun dubte pel que fa a aquesta nova norma contacta amb Organ i d'assessorament amb tot allò que necessites.


Que pot comportar la limitació en els increments de lloguer?

Aquesta limitació del 3% pot tenir diverses implicacions, tant pels inquilins, com pels propietaris. En aquest sentit, pot succeir el següent:

  •  Protecció dels inquilins: La limitació protegeix els inquilins d'augments excessius que es poden traduir en un lloguer insostenible. Aquesta mesura pretén proporcionar estabilitat financera als inquilins i evitar situacions de desallotjament causades per increments desmesurats.
  •  Estabilitat en la despesa de l'habitatge: El límit del 3% ajuda els inquilins a preveure els seus costos de lloguer i gaudir d'una major estabilitat financera. Un fet especialment important en situacions econòmiques incertes o en moments de dificultats financeres.
  • Millora en les relacions arrendatàries: La limitació vol trobar l'equilibri entre els drets i responsabilitats dels propietaris, però també dels inquilins, alhora que evitar situacions en què els increments de lloguer es percebin com a abusius i protegir els inquilins sense restriccions excessives.
  • Adaptació dels propietaris: Els propietaris hauran de tenir en compte la nova limitació i poden cercar altres maneres de mantenir la rendibilitat com millorar les propietats per justificar ajustos de preus o explorar altres opcions de rendibilitat.
  • Implicacions en el mercat immobiliari: La prohibició d'apujar preus de lloguer per sobre del 3% pot tenir un impacte en el comportament del mercat immobiliari i influir en la demanda i oferta d'habitatges de lloguer.

contactes

Oficines Centrals Sant Cugat

Francesc Moragas 17-19

Tel. 93 544 16 55
E-Mail: info@organ.es

Punt de Servei Rubi

Ps. de les Torres 47, Rubi

Tel. 93 544 16 55
E-Mail: info@organ.es