diumenge, 22 d’octubre de 2017
Estil de Vida
Els beneficis de tenir una mascota a casa
Són part de la nostra família i fins i tot en un barem imaginari d'afecte segurament col·loquem a les nostres mascotes per sobre d'altres familiars amb el que tot just tenim tracte. Tenir una mascota a casa està ple d'avantatges i millora la qualitat de vida dels que tenen un.Quan vam decidir comprar, adoptar o acollir una mascota a casa pensem de seguida que li estem fent un favor immens, va estar molt ben cuidada i amb unes atencions especials. Però ull, el favor també ens ho fa la mascota a nosaltres ja que està comprovat com aquestes milloren la nostra qualitat de vida.I és que, sabies que 4 de cada 10 llars a Espanya té una mascota? Són dades recollides per l'Associació Madrilenya de Veterinaris d'Animals de Companyia (AMVAC) que a més xifra en 20 milions les mascotes que viu en cases, pisos, apartaments, xalets ... sent les aus (23%) i els gossos (22%) els animals de companyia més habituals. Per darrere, el mínim (8%), més de 2.000.000 de gats viuen en cases privades, enfront dels més de 5 d'aus i gossos.

10 avantatges de tenir una mascota.

1. Companyia

Les nostres mascotes, sobretot si són gossos o gats, ens fan moltíssima companyia.Si "vius sol", en arribar a casa saps que algú t'espera amb moltes ganes. En qualsevol moment del dia no sentiràs que vius sol.

2. Exercici

Tenir un gos t'obliga sortir de casa i per tant si ets d'aquestes persones amb un estil de vida sedentària, podràs fer grans caminades amb el teu gos i fins i tot córrer. Podràs estar en forma gràcies a passejar al teu gos.

3. Sociabilització

Tenir una mascota et pot ajudar a sociabilizarte amb gent afí. Pots participar en fòrums especialitzats, per exemple, de gats o conèixer gent nova (i qui sap si l'amor?) Passejant al teu gos.

4. Diversió

No hi ha dubte que les nostres mascotes ens poden arribar a divertir i molt. Podem jugar amb elles a casa o al carrer o si per exemple tens altres menys comuns com iguanes o apapornis, pots descobrir un món fascinant on anar a botigues especialitzades, llegir llibres ...

5. Nens

Que el nucli familiar hagin mascotes, és tot un plus per als nostres fills. Els ensenyarem a ser més responsables i respectuosos amb els animals. I està comprovat: una persona que estima els animals, és una persona més intel·ligent.

6. Estrès

Tenir una mascota és un perfecte aliat contra l'estrès. Un equip de la Universitat Commonwealth de Virgínia (EUA) va mesurar les ones cerebrals de diferents amos de gossos abans i després de passar una estona amb ells. El resultat va ser clar: després de jugar amb ells va disminuir el cortisol, causant de l'estrès.

7. Cor

Gaudir de la companyia d'una mascota, és un benefici per al nostre cor. Això és el que assegura l'Associació Americana del Cor. Les persones amb animals tendeixen a millor el ritme de la seva freqüència cardíaca.

8. Autoestima

Un altre dels beneficis de tenir mascotes és que els seus amos milloren la seva autoestima. Reforcen positivament la seva posició de lideratge davant la mascota, per la qual es desviuen en cuidar-la a la perfecció. També són més extravertits i menys solitaris.

9. Maduresa

Haver de cuidar una mascota implica desenvolupar major grau de maduresa. El propietari de la mateixa ha de ser més responsable respecte a l'alimentació, salut i cures de l'animal. Tot un repte.

10. Afecte

I no hi ha dubte que l'amor que demostren les nostres mascotes, de vegades sense demanar res a canvi, és un amor pur, desinteressat i que val la pena valorar. Com diu el refrany, "ningú et voldrà, com t'estima la teva mascota". Gran veritat.

contactes

Oficines Centrals Sant Cugat

Francesc Moragas 17-19

Tel. 93 544 16 55
E-Mail: info@organ.es

Punt de Servei Rubi

Ps. de les Torres 47, Rubi

Tel. 93 544 16 55
E-Mail: info@organ.es