dimarts, 2 d’abril de 2024
Món Organ
Les subvencions per rehabilitar edificis

 A Organ ens encarreguem de fer tota la tramitació pertinent amb les diferents agències públiques, així com la coordinació amb tècnics, agències certificadores i administracions públiques

Els programes d'ajuda a la Rehabilitació Residencial i Habitatge Social del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència dels fons europeus Next Generation tenen com a objectiu disminuir el consum d'energia elèctrica en els edificis residencials i subvencionar els projectes de rehabilitació que compleixin aquest requisit de millora energètica. El pla busca fomentar l'estalvi energètic tant en edificis com en habitatges i combatre les conseqüències del canvi climàtic.

El paquet de subvencions contempla la millora energètica dels edificis residencials, que han de dur-se a terme abans de juny de 2026. El programa compta amb una assignació econòmica de 58,5 milions d'euros. Les Next Generation són incompatibles amb altres ajudes que es puguin atorgar i que tinguin com a objectiu la mateixa reducció del consum energètic.

Aquest subsidi representa un fort argument per aquelles comunitats de propietaris, edificis i habitatges que poden necessitar una actualització en els pròxims anys, ja que poden subvencionar una important part del projecte i obra.


Organ com a punt de tramitació, assessorament i gestió del projecte:

Organ ofereix suport, acompanyament i assessorament per sol·licitar aquest paquet d'ajudes que té per objectiu millorar els consums dels edificis. A Organ ens encarreguem de fer tota la tramitació pertinent amb les diferents agències públiques, així com la coordinació amb tècnics, agències certificadores i administracions públiques. En aquest sentit, i fins al moment, hem assessorat una vintena de projectes elaborant un estudi previ, revisant si s'ha tramitat la Inspecció Tècnica de l'Edifici, així com el pla de manteniment corresponent. 

"A Organ recomanem demanar aquesta ajuda, ja que tot i que ara no és obligatori tenir sistemes de reducció del consum energètic en comunitats, en un futur no gaire llunyà ho podria ser i llavors, potser ja no existiran aquestes ajudes" apunten des del departament de Planificació Urbanística d'Organ. Els experts del departament també han volgut recordar que actualment totes les noves construccions estan obligades a tenir sistemes de doble circuit d'aigua i plaques que assegurin l'estalvi energètic, el que podria ser un preludi de què vindrà, sobretot tenint en compte que "les comunitats no sempre tenen capacitat per assumir aquesta despesa".

El departament també han volgut deixar palès el gran volum de documents que es necessiten per sol·licitar el programes d'ajuda, per la qual cosa és important comptar amb un agent especialitzat.

contactes

Oficines Centrals Sant Cugat

Francesc Moragas 17-19

Tel. 93 544 16 55
E-Mail: info@organ.es

Punt de Servei Rubi

Ps. de les Torres 47, Rubi

Tel. 93 544 16 55
E-Mail: info@organ.es