divendres, 27 de març de 2020
Jurídica Noticies COVID-19
COMUNICAT A PROPIETARIS DE FINQUES EN LLOGUER

Donada la situació de total excepcionalitat que vivim com a societat aquests dies, des d'ORGAN fem una crida a tots els agents implicats en el sector immobiliari perquè fem reflexió i pensar què és el que la societat espera de nosaltres.

Hem volgut avançar-nos a situacions de risc i per això hem elaborat un pla d'actuació intern enfocat a assessorar als nostres clients i intervinents (tant arrendadors com arrendataris) amb l'objectiu de trobar sortides raonables, equilibrades i realistes a les diferents situacions que segur que ens trobarem aquests mesos. A continuació es pot llegir el comunicat enviat:

2020.03.26 - ORGAN, S.L. Comunicat urgent:

Durant aquests dies, a ORGAN seguim (tele) treballant intensament per poder donar el millor servei als nostres clients. La situació d'excepcionalitat d'aquestes setmanes té un especial efecte sobre el sector immobiliari i, per tant, en els serveis que oferim.

Intentant avançar-nos a les circumstàncies i preveient possibles dificultats d'alguns inquilins per fer front a el pagament de rebuts creiem important que vostè, com Arrendador / a d'una finca de lloguer estigui a l'corrent de les següents qüestions:

  • La LAU no contempla mesures extraordinàries per a situacions excepcionals com l'actual, així com tampoc els contractes d'arrendament vigents. Per tant, de facto, no es contempla la possibilitat de suspensió de l'obligació de pagament de la renda per causa de força major.
  • Tot i això, les parts estan legitimades per convenir de comú acord la suspensió de l'pagament de la renda, l'ajornament o la condonació total o parcial de l'lloguer o acordar l'extinció de el contracte d'arrendament. Si es dóna el cas, aquests acords hauran de quedar per escrit (farem servir signatura digital vàlida) com a document annex a l'contracte.
  • Tots els acords han de considerar les extraordinàries causes que els originen i establir-se de forma temporal, comptant amb el consens actiu i un exercici de responsabilitat contractual.
  • Apel·lació a la responsabilitat social de tots els actors que intervenen en el sector de l'habitatge (inclosos propietaris i arrendataris) per actuar conjuntament a través de mesures que mantinguin l'equilibri i la seguretat jurídica en el lloguer d'habitatges i de locals de negoci.

Per aquests motius, els informem que actuarem de la següent manera:

  • Informarem a cada propietari on l'inquilí manifesti dificultats per afrontar el pagament de l'rebut per haver-se vist directament afectat per l'aturada econòmica actual.
  • Estem fent una anàlisi i seguiment A EL MINUT de totes les mesures que les administracions públiques van prenent.
  • Us informarem i assessorarem per garantir l'equilibri i equitat. El nostre equip jurídic ha preparat un "pacte model" que procurarem aplicar en els casos on s'estimi (prèvia avaluació) una situació de necessitat imperativa atenent als criteris establerts pel Reial Decret. (Persones afectades per un ERTO, cessaments d'activitats per força major, acomiadaments, etc.)
  • Recomanarem acords consensuats entre propietaris i arrendataris que permetin la flexibilització de les condicions econòmiques dels contractes d'arrendament, mentre persisteixi la situació actual procurant no perjudicar les dues parts.
  • És imprescindible que aquestes mesures arribin a qui realment les necessitin. Fer una valoració adequada i determinar quins són més idònies en cada cas. ORGAN en tot moment l'acompanyarà i assessorarà.


Quedem a la seva plena disposició.

Moltes gràcies.

Assessoria de Patrimonis.

Descarrega el comunicat PDF aquí.

contactes

Oficines Centrals Sant Cugat

Francesc Moragas 17-19

Tel. 93 544 16 55
E-Mail: info@organ.es

Punt de Servei Rubi

Ps. de les Torres 47, Rubi

Tel. 93 544 16 55
E-Mail: info@organ.es