dilluns, 14 d’octubre de 2019
Estil de Vida
Com preparar la teva llar per no passar fred a l'hivern

Pràctics consells pel nostre habitatge per evitar l'entrada d'aire fred de l'exterior i que ens permetin que l'aire calent de la llar es mantingui a l'interior, tot ajudant al medi ambient


Amb l'arribada de la tardor i l'entrada de l'octubre, un dels canvis més destacats és la baixada de la temperatura. Els dies són més curts, el Sol ja es pon abans de les 20 hores i segons avancen els mesos, ho anirà fent abans. A més, la matinada del dissabte 26 d'octubre, els rellotges s'endarreriran una hora, fet que reduirà les hores solars de la tarda. Amb tot, és un bon moment per donar uns consells per recondicionar la nostra llar per, un cop arribat l'hivern, està ja preparats.


A més, tant el gas com la llum són una de les principals despeses anuals més comunes en la majoria de famílies. Per això, gràcies a aquests pràctics consells d'Organ, a més de ser beneficiosos pel planeta i el medi ambient, ens ajudaran a estalviar durant els mesos hivernals:


Per començar, un dels factors més importants és aïllar correctament les parets del nostre habitatge. Una possibilitat són els murs amb cambra d'aire d'uns 10 centímetres, ja que l'espai que queda entre els dos espais evita que la calor escapi de les cases a través dels porus dels materials de construcció i impedeix que l'aire fred penetri a la llar. Si no, una de les altres opcions és incloure revestiments a les parets mitjançant una capa aïllant addicional, tapant així els punts de fuga que pugui tenir la paret.


Les finestres també són necessàries que passin una revisió. Moltes vegades, pel desgast o el transcurs del temps, per aquestes poden aparèixer filtracions d'aire com esquerdes que faciliten el pas del fred al nostre habitatge i eviten poder conservar la calor dins de les habitacions. Una opció pot ser canviar les finestres per unes amb vidre de doble cara. Tanmateix, una altra alternativa és utilitzar una massilla resistent a l'aigua per omplir els buits que puguin haver-hi entre el marc i la paret. D'altra banda, és aconsellable millorar els aïllaments de les caixes de persianes amb materials com el suro expandit.


Mateix problema pot passar amb les portes exteriors de l'habitatge, tant la d'entrada com la d'accés a zones pròpies de l'exterior, com terrasses, patis o jardins. Amb això, una manera d'evitar aquest problema és instal·lar rivets als baixos de la porta i evitar així el flux de l'aire. Un altre, és detectar si hi ha petites esquerdes entre la porta i la paret i segellar-les amb silicona.


Finalment, tot i que avui en dia no és el més habitual, en cas de tenir llar de foc, és vital mantenir-la periòdicament neta. Tanmateix, la canonada per on s'escapa el fum és un gran punt d'entrada de l'aire fred. Una de les maneres per evitar aquesta fuga pot ser introduir un globus o bossa inflada perquè taponi aquesta sortida (sempre que no es tingui intenció d'utilitzar-la!)


Amb tot, hi ha diferents hàbits, a més, que poden ajudar-nos a no passar tant fred i reduir el consum energètic com tancar les portes de la cuina o el lavabo (ja que aquestes habitacions generalment disposen de sistemes de seguretat per on se'n va la calor i entra el fred), abaixar les persianes durant la nit o abrigar-nos a casa amb roba d'hivern per reduir així el consum d'energies.

contactes

Oficines Centrals Sant Cugat

Francesc Moragas 17-19

Tel. 93 544 16 55
E-Mail: info@organ.es

Punt de Servei Rubi

Ps. de les Torres 47, Rubi

Tel. 93 544 16 55
E-Mail: info@organ.es