dijous, 2 de març de 2023
Així afecta a la teva comunitat les restriccions d'aigua per la sequera

La restricció del consum domèstic serà d'un màxim de 230 litres per persona i dia

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) limitarà a partir d'aquest dijous, 2 de marxa de 2023, l'abastiment d'aigua a 224 municipis, entre els quals es troba Sant Cugat. La restricció del consum domèstic serà d'un màxim de 230 litres per persona i dia. A més, també es restringeix l'aigua de les piscines i el reg de jardins, el que afectarà a totes les comunitats de veïns i cases unifamiliars que disposin de zones enjardinades i piscines en la seva finca.


Jardins:

  •  Només es permetrà el rec per mantenir viu l'arbrat, sempre que es faci amb el sistema gota a gota o amb regadores amb la mínima quantitat d'aigua indispensable i de les 20 a les 8 h.
  •  El reg de gespa queda prohibit en tots els casos, excepte en superfícies destinades a la pràctica federada de l'esport.
  •  La prohibició del reg en excepcionalitat no s'aplica al reg amb aigües de pluja recollides en teulades ni al reg amb aigües regenerades procedents de depuradora.


Piscines:

  •  L'ús d'aigua potable per omplir les piscines es limita al reompliment parcial de piscines amb sistema de recirculació de l'aigua, en les quantitats indispensables per garantir la qualitat sanitària de l'aigua.
  •  Aquesta limitació no s'aplica a les piscines d'aigua de mar que s'omplen i buiden sense la xarxa d'abastament i sanejament públic.


La mesura també afecta a la neteja de vehicles, de carrers i mobiliari urbà, les fonts ornamentals, les granges d'animals i l'eliminació de pols en l'aire amb l'objectiu de fer front a la falta de pluges i l'entrada de l'excepcionalitat en el sistema Ter-Llobregat i a l'aqüífer Fluvià Muga que suposa un pas més en la reducció d'aigua en determinats usos.

Les noves restriccions arriben després que la Comissió Interdepartamental de Sequera hagi constatat l'empitjorament de la situació de les reserves i la necessitat d'adoptar limitacions per garantir l'abastament. La Comissió ha avalat les mesures davant el descens de les reserves, després de 25 mesos sense pluges abundants a les capçaleres dels rius.

Per a qualsevol dubte o aclariment pel període d'excepcionalitat per sequera, contacta amb Organ.

contactes

Oficines Centrals Sant Cugat

Francesc Moragas 17-19

Tel. 93 544 16 55
E-Mail: info@organ.es

Punt de Servei Rubi

Ps. de les Torres 47, Rubi

Tel. 93 544 16 55
E-Mail: info@organ.es