divendres, 28 de juny de 2019
Viure a...
6 consells per fer que la teva casa sigui eficient aquest estiu

Per estalviar energia i poder estar igualment fresc, et deixem sis consells

Encara que a l'estiu fem servir menys electricitat que a l'hivern, ja que aprofitem millor les hores de sol, la calor fa que s'hagi de recórrer a aparells d'aire condicionat per estar a una bona temperatura. Per estalviar energia i poder estar igualment fresc, et deixem sis consells que t'ajudaran a fer de casa teva un lloc una mica més sostenible.


1. Tanca bé totes les portes i finestres si encens l'aire condicionat. A continuació, et donarem alternatives a aquest aparell, però si decideixes utilitzar-lo, tanca bé la teva casa, així evitaràs que es perdi l'aire fred. Recorda que a l'estiu és recomanable no baixar la temperatura de 25°.


2. Ventila la casa a les hores adequades. El millor que pots fer per baixar la temperatura de casa teva o pis és obrir les finestres a primera hora del matí, que és quan les temperatures acostumen a ser més baixes.


3. Abaixa les persianes al migdia. En les hores de més sol és recomanable abaixar les persianes, així aconseguiràs que no entri la llum i per tant que no és calenti l'aire. Encara que les temperatures baixin, abaixa les persianes i tendals igualment.


4. Fes servir bombetes LED. Aquest tipus de llum consumeix molta menys energia i genera menys calor, de manera que estalviareu llum tot l'any i a l'estiu tindreu una temperatura més baixa que si fas servir bombetes halògenes.


5. Obre les finestres a la nit. Si fa calor i no aconsegueixes agafar el son es generaran petits corrents d'aire que t'ajudaran a refrescar-te una mica. Si vols evitar que et piquin els mosquits és recomanable que instal·lis mosquiteres per impedir que entrin a casa teva.


6. Si tens terrassa, rega-la una mica amb aigua abans d'anar a dormir. D'aquesta manera baixaràs la temperatura del sòl de forma ràpida de manera que generarà menys calor i passaràs una nit més plàcida.

contactes

Oficines Centrals Sant Cugat

Francesc Moragas 17-19

Tel. 93 544 16 55
E-Mail: info@organ.es

Punt de Servei Rubi

Ps. de les Torres 47, Rubi

Tel. 93 544 16 55
E-Mail: info@organ.es