divendres, 28 de juny de 2019
Viure a...
10 raons per viure a Sant Cugat

La ciutat destaca per molts aspectes que la fan única i especial

Al llarg dels anys Sant Cugat ha anat forjant una imatge de ciutat tranquil·la, segura i verda. Però més enllà d'aquestes tres virtuts, la ciutat destaca per altres aspectes que la fan única i especial. Tant si estàs buscant un lloc per viure o ja vius a Sant Cugat descobreix quins avantatges té viure-hi.


1. Sant Cugat se situa al Vallès Occidental i destaca per estar ben comunicada amb Barcelona, amb la que queda única per la Rabassada i els Túnels de Vallvidrera. La ciutat també està ben comunicada amb les ciutats veïnes. Pel municipi passen l'AP-7, la B-30, la B-16 i disposa de diverses parades dels Ferrocarrils de la Generalitat i una parada de la Renfe.

2. És una ciutat mitjana amb 90.500 habitants, pel que disposa de tots els serveis d'una gran ciutat i compta amb un centre totalment vianantitzat que permet l'accés de les persones al centre. A banda i els carrils bici que té la ciutat ajuden a una mobilitat més sostenible.

3. Entre els serveis destaca la varietat d'escoles i instituts de qualitat.

4. Compta amb un teixit comercial pròxim i de primer nivell, pel que a la ciutat és fàcil trobar establiments de tota mena: alimentació, oci, restauració, moda, serveis... A més, disposa de 4 mercats municipals; els cèntrics mercats del MercatVell i el de Torreblanca, i els altres dos, un ubicat al barri de Volpelleres i l'altre al barri de Mira-sol. El Mercantic és un altre dels atractius de la ciutat i s'ha convertit en un centre de referència pels amants de les antiguitats i objectes vintage, situat en les antigues instal·lacions d'una fàbrica de ceràmica.

5. La ciutat disposa de grans zones verdes amb grans àrees infantils, però també espais pensats per a joves.

6. Sant Cugat es troba rodejat de verd i destaca per la seva proximitat amb el Parc Natural de Collserola, que ofereix contacte directe amb la natura. Més de 8.000 hectàrees protegides, que ajuden a fugir de la pol·lució de la ciutat i desconnectar ja sigui caminant, corrent, anant en bici o fent un pícnic.

7. L'art i la cultura són dos dels puntals de la ciutat. I és que el municipi compta amb el Museu de Sant Cugat format pel Museu del Monestir i El Celler Cooperatiu; el Museu del Còmic; la Casa Museu Cal Gerrer i el Centre Grau Garriga d'art tèxtil contemporani. Se sumen als museus diverses galeries d'art, llibreries, biblioteques públiques i escola de dansa i música.

8. El llegat arquitectònic del municipi també forma part dels seus atractius. Entre els edificis singulars, destaca el Monestir, construït entre els segles IX i XIV, i declarat Bé d'Interès Cultural. La construcció s'ubica a la plaça d'Octàvia, un dels punts neuràlgics de la ciutat. La ciutat atresora amb un ampli patrimoni d'arquitectura modernista, ja que a principis del segle XX va ser el lloc predilecte de la burgesia catalana per passar l'estiu.

9. La població de Sant Cugat és bastant jove i familiar i gaudeix d'un alt nivell de formació, el que la converteixen amb la ciutat amb l'índex d'aturats més baixa de tota Catalunya. A més, és una de les ciutats més riques d'Espanya en tenir una de les rendes per càpita més altes.

10. Finalment Sant Cugat acull centenars d'entitats. El nombre d'entitats del municipi és molt gran amb entitats esportives, culturals, socials i tradicionals.

contactes

Oficines Centrals Sant Cugat

Francesc Moragas 17-19

Tel. 93 544 16 55
E-Mail: info@organ.es

Punt de Servei Rubi

Ps. de les Torres 47, Rubi

Tel. 93 544 16 55
E-Mail: info@organ.es