dimarts, 21 de novembre de 2017
Viure a...
Tradicions populars de Sant Cugat que has de conèixer
Viure a Sant Cugat està ple d'avantatges: una ciutat amb múltiples serveis, especialment ben connectada a Barcelona, ??amb amplis parcs i jardins i una àmplia història que val la pena conèixer. Però també per l'ambient lúdic i festiu que es respira durant tot l'any amb les festes i tradicions populars de Sant Cugat que, sens dubte, has de conèixer.Agafa el calendari de 2018 que tinguis a mà i també un bolígraf. Ara assenyala amb un cercle algunes d'aquestes dates importants si vius a Sant Cugat. 'Cites imprescindibles on no pot fallar! Les festes i tradicions populars de Sant Cugat diuen cada vegada més l'atenció de no solament dels locals sinó de veïns de municipis limítrofs conscients de la importància i l'èxit d'aquestes tradicions, algunes, des de temps ancestrals. Coneixes quines són les festes i tradicions populars de Sant Cugat més importants?

Aplec de Sant Medir

El 3 de març se celebra a Sant Cugat la seva copatró, Sant Medir i és una de les més estimades per la població. Consisteix en una trobada multitudinària al voltant de l'ermita de Sant Medir 'del segle X! en el propi Parc Natural de Collserola.Hi ha de tot: cercaviles, activitats per a nens, sardanes, castellers i com no els gegants que recorren un camí que va des del Monestir de Sant Cugat fins a la susdita ermita.

La Festa Major

L'estiu s'inaugura a Sant Cugat el 29 de juny amb la seva Festa Major. Tot un esdeveniment i una de les tradicions populars de Sant Cugat a la qual no pots faltar. Durant uns quatre dies i tot comença amb el tradicional pregó al que li segueixen cercaviles, balls, focs artificials, esport, concerts i com no, el ball del "Paga-li, Joan». Tampoc falten sardanes, correfocs, menjars populars i esdeveniments com la Trobada de Puntaires i la Mostra d'Artesania i la Botiga al Carrer. Aquestes són festes en honor a l'altre patró de Sant Cugat, Sant Pere.

La Festa de Tardor

En general es celebra el primer cap de setmana de novembre, per la qual cosa Sant Cugat té una festa gran durant cadascuna de les quatre grans estacions de l'any. En aquesta festa tot aquell que ho desitgi dóna a conèixer el seu treball mitjançant actuacions, tallers, paradetes ... en definitiva és una festa amb la finalitat de donar a conèixer el teixit associatiu de la ciutat dins dels àmbits socials, de la cultura, la tradició , l'esport i la cooperació. Es celebra al voltant del Monestir i des de ja fa més de 40 anys.

El Nadal

Sant Cugat té una gran tradició nadalenca on destaca el Pessebre Vivent, la representació dels Pastorets, Nadal a l'Envelat, el Cinquè de Nadal, el Caga Tió, la cavalcada de Reis i també la Missa del Gall.

Altres festes i tradicions

Al llarg de l'any Sant Cugat també posa en valor altres tradicionals en el calendari com la celebració de bonics mercats medievals, espectacles de gegants o castanyades, entre d'altres.

contactes

Oficines Centrals Sant Cugat

Francesc Moragas 17-19

Tel. 93 544 16 55
E-Mail: info@organ.es

Punt de Servei Rubi

Ps. de les Torres 47, Rubi

Tel. 93 544 16 55
E-Mail: info@organ.es