dimecres, 26 de maig de 2021
Món Organ
Torregrosa: “Les reunions telemàtiques han mantingut vives les comunitats”

L'advocat, Joan Carles Torregrosa, explica com ha afectat la COVID-19 a la gestió del lloguer i a les comunitats de veïns

Ha afectat molt la pandèmia a les comunitats de veïns?

Ha afectat molt tant en propietat horitzontal com en gestions de lloguer, però ORGAN ha intentat informar, assessorar i fer costat en el context excepcional. Quant a propietat horitzontal, amb l’estat d’alarma, com que no es podien reunir els propietaris, es va crear una difícil situació en limitar-se la presa de decisions. Per sort, el Govern català va aprovar les reunions telemàtiques i els acords sense reunió. Així, les comunitats han pogut reunir-se de forma telemàtica i arribar a acords.


Com han beneficiat les mesures?

Aquestes mesures impulsades pel Govern de la Generalitat han permès continuar la vida de les comunitats, així com l’aprovació de pressupostos, etc. Des d’ORGAN, això ho hem desenvolupat a través d’una plataforma tecnològica pròpia i hem permès celebrar multituds de reunions i algunes de 30 o 40 persones.


Ha resolt els nous conflictes?

Sí. Per exemple, l’ús dels espais comuns, com ara zones comunitàries, piscines, etc. Això ha provocat una gran tensió. Una realitat era la que regulaven les normatives i una altra eren les necessitats dels propietaris. Els administradors han ajudat a trobar solucions pràctiques més eficaces i a interpretar les normes jurídiques. Ara, si comparem aquesta situació amb la de la propietat vertical, podem dir que aquesta última ha sigut més angoixant.


Com d’angoixant ha sigut?

La pandèmia ha implicat unes conseqüències indirectes. ERTE, reducció d’ingressos, etc. que han tensat les relacions entre llogaters i propietaris. En aquest punt, els administradors han oferit diferents solucions als propietaris per poder resoldre els conflictes amb els llogaters de la millor manera possible.


Les reunions de veïns a distància seguiran?

Aquest canvi tecnològic ha vingut per quedar-se. Tornarem a les reunions presencials, però, a banda d’aquestes, conviurà una forma més útil de captar la voluntat dels propietaris. Espero que aquesta nova manera de funcionar es mantingui en el temps perquè el que aconseguim és que els propietaris, que són els sobirans, prenguin les seves decisions.

contactes

Oficines Centrals Sant Cugat

Francesc Moragas 17-19

Tel. 93 544 16 55
E-Mail: info@organ.es

Punt de Servei Rubi

Ps. de les Torres 47, Rubi

Tel. 93 544 16 55
E-Mail: info@organ.es