dimarts, 22 de juny de 2021
Noticies
Millora l'eficiència energètica del teu habitatge i dedueix-te fins a un 60% de l'IRPF

La rehabilitació d'habitatges amb criteris d'eficiència energètica permetrà deduir als propietaris fins a un 60% de l'IRPF

Ha arribat el moment d'apostar per les energies renovables i l'eficiència energètica perquè totes les reformes que facis al teu habitatge tindran avantatges fiscals.

Espanya aprofitarà l'estímul econòmic del Pla de Recuperació per a Europa (Next GenerationEU) de la Unió Europea per alleugerir la càrrega impositiva de les famílies si aposten per l'eficiència energètica en el seu habitatge habitual. La rehabilitació d'habitatges amb criteris d'eficiència energètica permetrà deduir als propietaris fins a un 60% de l'IRPF.

Qui es podrà beneficiar d'aquestes ajudes?

Aquelles persones físiques propietàries que facin obres que suposin una millora en l'eficiència energètica del seu habitatge habitual o en un habitatge que tinguin llogat i que els llogaters facin servir com a domicili principal.

Com serà la deducció?

Es deduirà el 20% de l'IRPF a aquelles persones que aconsegueixin reduir un 7% la demanda de calefacció o refrigeració de l'habitatge. Això es pot aconseguir, per exemple, amb la instal·lació de finestres de doble vidre.

La deducció pot arribar al 40% en el cas que les obres serveixin per instal·lar energies renovables com plaques solars i permetin rebaixar el consum d'energia primària un 30% o més. Caldrà acreditar aquesta millora amb el certificat d'eficiència energètica de l'habitatge.

El 60% de la deducció serà per aquelles obres que actuïn sobre edificis sencers, d'ús preferentment residencial, i l'estalvi del consum d'energia primària no renovable sigui del 30% com a mínim. Això o aconseguir que un cop s'acabi l'obra la classificació energètica de l'edifici sigui A o B. Aquesta deducció s'aplicarà individualment als propietaris dels habitatges.

Si estàs interessat a aprofitar aquesta deducció per fer el salt definitiu a les energies renovables que fa temps que estaves rumiant, ORGAN pot ajudar-te en el procés.

contactes

Oficines Centrals Sant Cugat

Francesc Moragas 17-19

Tel. 93 544 16 55
E-Mail: info@organ.es

Punt de Servei Rubi

Ps. de les Torres 47, Rubi

Tel. 93 544 16 55
E-Mail: info@organ.es