dilluns, 2 de març de 2020
Noticies
Saps diferenciar entre superfície útil i construïda?

Es important saber-la per fer-nos una idea de l'espai de què disposem en un habitatge

La superfície útil i la superfície construïda són conceptes diferents però sovint són usades indiscriminadament per referir-se a la suma dels espais. Saber distingir-les ens serà útil per poder fer les escriptures, la sol·licitud de llicència a l'Ajuntament o l'elaboració de pressupost per a reformes de l'habitatge.

La superfície construïda és absolutament tot. És l'àrea que delimita la façana exterior d'un edifici. Inclou totes les parts constructives i estructurals: façanes, parets mestres, envans i pilars. Si es tracta d'un edifici comunitari, s'hauran de sumar les parts comunes proporcionals. Ens serà útil quan anem al notari, ja que ens cobrarà a partir d'aquesta mesura.

En canvi la superfície útil és la que podem trepitjar, perquè s'entengui fàcilment són els "metres útils". Incloent armaris encastats que tot i que no els trepitgem, sí que els utilitzem. Els espais exteriors no coberts es compten al 50% sempre que no representin més d'un 15%, perquè es valorarien com a elements independents. Aquesta superfície acostuma a ser entre un 15 i un 25% menor que la construïda. És important saber-la per fer-nos una idea de l'espai de què disposem en un habitatge. Als anuncis sempre és millor veure-ho per separat i comprovar-ho a les escriptures o al cadastre, que són documents de consulta pública i gratuïta.

contactes

Oficines Centrals Sant Cugat

Francesc Moragas 17-19

Tel. 93 544 16 55
E-Mail: info@organ.es

Punt de Servei Rubi

Ps. de les Torres 47, Rubi

Tel. 93 544 16 55
E-Mail: info@organ.es