dimecres, 1 de juliol de 2020
COVID-19
REPRESA II. RESUM FASE DE REPRESA

En relació a la situació generada per la COVID-19 i un cop finalitzat la declaració d’Estat d’Alarma, a Catalunya resten vigents les següents disposicions:

  • DECRET 63/2020, de 18 de juny, de la nova governança de l'emergència sanitària provocada per la COVID- 19 i d'inici de l'etapa de la represa al territori de Catalunya.
  • RESOLUCIÓ SLT/1429/2020, de 18 de juny, per la qual s'adopten mesures bàsiques de protecció i organitzatives per prevenir el risc de transmissió i afavorir la contenció de la infecció per SARS-CoV-2.
  • DECRET LLEI 26/2020, de 23 de juny, de mesures extraordinàries en matèria sanitària i administrativa.

Les disposicions vigents posen especial èmfasi en l’obligació de la ciutadania en adoptar les mesures necessàries per evitar la generació de riscos de propagació de la infecció de la COVID-19, així com la pròpia exposició a aquests riscos.

Dins l’àmbit de les CC.PP aquestes obligacions genèriques, es concreten en els següents punts:

  • S’estableix la distància mínima de seguretat en 1’5 m (equivalent a 2’5 m2). Malgrat no es preveu l’existència d’aforaments màxims; tant als espais tancats com a l’aire lliure, la concentració de persones sempre haurà de respectar els límits de distància interpersonal.
  • L’ús de mascareta serà obligatori sempre que no sigui possible mantenir la distancia mínima interpersonal.
  • Neteja de mans i neteja, desinfecció i ventilació d’espais.

Per tant, en el que respecte a les piscines i altres espais comunitaris, s’haurà d’adequar l’aforament a tants usuaris com resulti possible mantenint la distància física interpersonal de seguretat de 1’5m. En quant a la higiene i desinfecció, si bé la normativa actual no concreta la periodicitat en que es tenen de netejar i desinfectar aquest tipus d’instal·lacions, creiem recomanable que es faci un cop al dia. Però en qualsevol cas serà cada comunitat qui haurà d’aprovar el seu protocol d’utilització d’aquest espais si ho considera oportú.

En un altre ordre; fins el 31/12/2020 es podran realitzar reunions per vídeoconfencia d’acord amb que disposa l’art. 312-5 CCCat. també es podran adoptar acords sense reunió en aplicació de l’art. 312-7 CCCat. 

Finalment l’obligació de convocar juntes de propietaris resta suspesa fins el 30 d’abril de 2021, per tant resten prorrogats tots el pressupost, així com la renovació de càrrecs. Sense perjudici de la possibilitat de convocar i celebrar juntes de propietaris si ho consideren oportú. 

contactes

Oficines Centrals Sant Cugat

Francesc Moragas 17-19

Tel. 93 544 16 55
E-Mail: info@organ.es

Punt de Servei Rubi

Ps. de les Torres 47, Rubi

Tel. 93 544 16 55
E-Mail: info@organ.es