dilluns, 28 de desembre de 2020
Estil de Vida
Plaques solars, un estalvi per a les cases plurifamiliars i unifamiliars

Instal·lar plaques solars és una inversió rendible a mitjà i llarg termini, ja que permet estalviar tota la factura de la llum que es consumeix en una llar

A les cases unifamiliars o plurifamiliars una de les despeses fixes és la factura de la llum. Una despesa que és més acusada durant els mesos d’hivern i de més fred perquè és quan hi ha més estufes endollades durant més hores seguides. No obstant això, per reduir aquest consum, les famílies tenen un aliat: les plaques solars. Amb la instal·lació de plaques solars en cases plurifamiliars i unifamiliars, les famílies es beneficien de l’autoconsum energètic.

¿Què és l’autoconsum energètic?

L’Institut Català de l’Energia de la Generalitat de Catalunya defineix l’autoconsum d’energia elèctrica com «la producció d’electricitat per al consum propi». Les instal·lacions d’autoconsum poden ser de dos tipus: aïllades i, per tant, sense connexió física a la xarxa o connectades a la xarxa. Per aconseguir beneficiar-se de l’autoconsum energètic, les famílies i comunitats de veïns necessiten instal·lar plaques solars a les seves cases unifamiliars i cases plurifamiliars.

Quant costa instal·lar plaques solars?

Instal·lar plaques solars és una inversió rendible a mitjà i llarg termini, ja que permet estalviar tota la factura de la llum que es consumeix en una llar. En el mercat hi ha moltes empreses que es dediquen a instal·lar plaques solars i aquestes ofereixen diferents preus. N’hi ha que cobren 5.000 euros per instal·lació i n’hi ha que en cobren més de 10.000. El preu depèn de diferents qüestions com ara el tipus de teulada o el nombre de plaques solars. Per alleugerir aquest cost econòmic, alguns ajuntaments ofereixen ajudes als ciutadans perquè puguin aprofitar-se encara més dels avantatges d’una instal·lació de plaques solars. L’Ajuntament de Sant Cugat bonifica el 50% de l’IBI durant els cinc anys posteriors a la instal·lació a aquelles famílies que comptin amb habitatges unifamiliars amb instal·lacions d’energia solar tèrmica i energia fotovoltaica.

Amb una instal·lació solar les famílies ja no s’han de preocupar per l’import de la factura de la llum perquè estalvien tota l’energia que consumeixen. Però, quan estalvia una llar que compta amb una instal·lació d’aquesta mena?

L’estalvi de les plaques solars a les cases unifamiliars i plurifamiliars

L’Institut per a la Diversificació i Estalvi d’Energia (IDEA) calcula que si el consum mitjà d’energia a l’any de cada llar és de 3.487 kWh i el cost del kWh és de 0,15 euros, el cost anual de les famílies seria d’uns 520 euros. Amb plaques solars, les famílies es poden estalviar aquesta quantitat i per tant, segons aquests càlculs, en deu anys les que comptessin amb una instal·lació solar es podrien estalviar més de 5.000 euros en la factura de la llum. Si vols instal·lar plaques solars a la teva casa unifamiliar o al teu habitatge plurifamiliar i aprofitar-te de tot el seu estalvi, contacta amb Òrgan, el teu administrador de finques de confiança.

contactes

Oficines Centrals Sant Cugat

Francesc Moragas 17-19

Tel. 93 544 16 55
E-Mail: info@organ.es

Punt de Servei Rubi

Ps. de les Torres 47, Rubi

Tel. 93 544 16 55
E-Mail: info@organ.es