dimarts, 7 d’abril de 2020
Noticies COVID-19
Decret Llei que regularà els ajuts als lloguers

L' 01/04/2020 s'ha publicat al BOE el Decret Llei que regularà els ajuts als lloguers durant aquest període de crisi pel Coronavirus i els mesos posteriors a la declaració de l'Estat d'Alarma del dia 14/03/2020.

Com sabreu a través dels mitjans de comunicació, el 01/04/2020 s'ha publicat al BOE el Decret Llei que regularà els ajuts als lloguers durant aquest període de crisi pel Coronavirus i els mesos posteriors a la declaració de l'Estat d'Alarma del dia 14/03/2020.

Per tal d'entendre el procediment, juntament amb el nostre equip jurídic hem fet un estudi profund del text i preparat un resum (el podeu descarregar al final d'aquest comunicat) intentant que sigui entenedor per tothom i transmetre que des d'ORGAN no deixem de treballar, donar servei i atendre les necessitats que aquests dies sorgeixen. Ens agradaria remarcar les següents conclusions a les que hem arribat:

  • No és tracta d'un decret senzill ni de fàcil comprensió.
  • Té complexitat jurídica i també pràctica.
  • L'accés a les ajudes per part dels llogaters no serà ni fàcil ni immediata, doncs no estaran a l'abast de tothom.
  • Ser considerat "llogater en situació de vulnerabilitat" té barreres d'entrada que creiem son importants.
  • Al marge d'altres mesures, els microcrèdits ICO son en realitat avals de l'Estat on els diners els donaran les entitats bancàries seguint els seus protocols de riscos habituals.
  • No caure en la creença de que les rendes estaran garantides per l'Estat.

Per això seguim recomanant acords previs, pràctics i equilibrats per adequar-nos a les particularitats de cada llogater i propietari i per garantir el cobrament de les rendes i compliment dels pactes als que s'arribin. En tots els casos dins del nostre servei, assessorament, gestió i execució.

Moltes gràcies,

Poden descarregar aquí el document en PDF

contactes

Oficines Centrals Sant Cugat

Francesc Moragas 17-19

Tel. 93 544 16 55
E-Mail: info@organ.es

Punt de Servei Rubi

Ps. de les Torres 47, Rubi

Tel. 93 544 16 55
E-Mail: info@organ.es