dimecres, 26 de gener de 2022
Noticies
Aprofita els fons Next Generation EU per a la rehabilitació energètica de l’edifici de la teva comunitat

Si encara no has fet la rehabilitació energètica del teu edifici, ara tens una gran oportunitat gràcies als fons europeus Next Generation EU

Amb l’increment del preu de l’energia elèctrica dels últims anys cada vegada és més rendible invertir en energies renovables. A ORGAN fa temps que assessorem a les nostres comunitats de propietaris perquè facin el salt a formes d’obtenció d’energia més netes i respectuoses amb el medi ambient. Si encara no has fet la rehabilitació energètica del teu edifici, ara tens una gran oportunitat gràcies als fons europeus Next Generation EU.


Què són els fons europeus Next Generation EU?

Espanya va ser un dels països que més va acusar la crisi econòmica derivada de la pandèmia de la COVID-19 i, gràcies als fons per a la recuperació, Next Generation EU, serà un dels països que rebrà més diners. De fet, els fons europeus ja estan en marxa. L'agost del 2021, Espanya va rebre els primers 9.000 milions d'euros per al Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència. Aquesta quantitat suposa el 13% dels 69.500 milions que rebrà en els tres anys vinents, segons la planificació establerta al calendari de recepció dels fons Next Generation EU. A més, aquesta quantitat total es podrà ampliar fins a 140.000 milions d'euros en crèdits abans del 2026.

Per fer arribar aquesta quantitat de diners a les empreses espanyoles, el Govern de l’estat ha impulsat el Pla de recuperació, transformació i resiliència. Aquest projecte inclou el «Pla de rehabilitació d’habitatge i regeneració urbana» que persegueix l’objectiu d’impulsar la rehabilitació d’habitatges i que té un pressupost de 6.800 milions.


Qui pot acollir-se a aquest fons?

Qualsevol empresa o entitat jurídica com les comunitats de propietaris poden sol·licitar aquestes ajudes, que es divideixen en dues modalitats (retribucions a fons perdut o préstecs amb condicions molt avantatjoses per tornar).

La Generalitat ha obert una oficina específica dels fons Next Generation EU a Acció, l’empresa pública encarregada de promoure l’activitat econòmica al territori català per informar de les diferents convocatòries que es vagin proposant.

Pots consultar les convocatòries d’ajuts vigents en aquest enllaç d’Acció o sol·licitar assessorament a ORGAN, el teu administrador de finques de confiança. Contacta amb nosaltres i quan abans estarem treballant a resoldre tots els teus dubtes.






contactes

Oficines Centrals Sant Cugat

Francesc Moragas 17-19

Tel. 93 544 16 55
E-Mail: info@organ.es

Punt de Servei Rubi

Ps. de les Torres 47, Rubi

Tel. 93 544 16 55
E-Mail: info@organ.es