dimecres, 27 de desembre de 2017
Jurídica Noticies
Les rampes d'accés a les comunitats de veïns, són obligatòries?
Quan els veïns d'una comunitat de propietaris comencen a fer-se grans i l'edifici no està adaptat, es planteja la necessitat de construir una rampa d'accés. Al seu torn és una qüestió que genera controvèrsia ja que a tots els veïns no els ve sempre bé realitzar aquest canvi.Existeixen nombroses comunitats de propietaris que no estan adaptades i els veïns es van fent grans. En aquests casos cal òm una rampa d'accés per poder entrar al seu portal.I no és només en aquest cas sinó que les famílies que tenen nadons i nens petits i entren amb els seus carrets; els veïns que volen arribar amb el seu carro de la compra tranquil·lament i altres persones que poden tenir alguna discapacitat física, necessiten aquesta rampa d'accés.

L'obligació de les rampes

Però aquestes rampes d'accés, són obligatòries en les comunitats de veïns? La resposta és sí. Únicament cal que entre els propietaris hi hagi una persona major de 70 anys o amb discapacitat. Després de diverses modificacions jurídiques, la Llei de Propietat Horitzontal, recull aquest punt a l'article 10.Aquest article estableix el procediment que s'ha de seguir segons les normes d'accessibilitat universal per implantar una rampa d'accés al portal que afavoreixin la vida de les comunitats de propietaris.L'article 10 LPH indica que "tindran caràcter obligatori i no requeriran d'acord previ de la Junta de propietaris, impliquin o no modificació del títol constitutiu o dels estatuts", les obres que:"Siguin sol·licitades a instàncies dels propietaris, sempre que les obres a realitzar tinguin com a finalitat garantir els ajustos necessaris en matèria d'accessibilitat universal, entre les que es troba la construcció d'una rampa d'accés al portal d'edifici de la comunitat de veïns , que és l'objecte d'aquest article ".

Qui pot demanar la rampa?

A més, estan legitimats a sol·licitar aquest canvi:- Els propietaris que estiguin declarats discapacitats d'acord amb el que disposa l'article 1, apartat 2 de la Llei 51/2003 d'igualtat d'oportunitats, no discriminació i accessibilitat universal de les persones amb discapacitat (reconegut un grau de minusvalidesa igual o superior al 33 %).- Els propietaris de més de setanta anys.Respecte a les despeses derivades de la rampa d'accés a la comunitat de propietaris, l'import serà costejat per tots els comuners si el total no és major de 12 mensualitats de despeses ordinàries descomptades les subvencions o ajuts públics que es concedissin. Si el pressupost de les obres de construcció de la rampa és superior a aquest import, també seran obligatòries per a la comunitat de veïns, però en aquest cas, és el propietari sol·licitant de les reformes qui haurà de sufragar en solitari el cost de la diferència. 

contactes

Oficines Centrals Sant Cugat

Francesc Moragas 17-19

Tel. 93 544 16 55
E-Mail: info@organ.es

Punt de Servei Rubi

Ps. de les Torres 47, Rubi

Tel. 93 544 16 55
E-Mail: info@organ.es