dilluns, 26 de juny de 2017
Estil de Vida Noticies
25 consells per estalviar energia, també a l'estiu
Estalviar en el rebut de la llum i ajudar a gaudir d'un entorn més energèticament saludable és possible, també a l'estiu tot i l'lògic augment de la despesa en el que a climatització es refereix. I és que, cada any els espanyols gastem més i més energia, quines mesures hem de posar en pràctica? Espanya estalviarà el 24,7% de l'energia en l'any 2020 segons previsions del Govern i gràcies al recent Pla Nacional d'Acció d'Eficiència Energètica 2017-2020. Es tracta d'un informe triennal exigit per la Directiva 2012/27 / UE en què rendim comptes a la Comissió Europea a prop de l'evolució del país en la matèria. No obstant això, a falta que arribi la data i conèixer els resultats finals, la realitat és una altra. La despesa d'energia a les llars espanyoles va augmentar un 6% en el primer trimestre de 2017 pujant a una mitjana de 338,4 euros per llar i on empreses com per Iberdrola, Endesa, Gas Natural, EDP Energia i Viesgo arriben a aglutinar més del 90% de la facturació total de l'energia.No obstant això, des de les nostres pròpies cases oa la feina podem canviar els hàbits per estalviar energia i revertir aquesta tendència. Un estalvi econòmic important que, a més, ens ajuda a col·laborar a l'hora de gaudir de ciutats més sostenibles i menys dependents d'aquest, en realitat, gran negoci. Com podem estalviar energia en els nostres hàbits diaris? Pren nota amb aquests 15 consells:
  1. Millori l'aïllament del teu habitatge realitzant una reforma amb un bon aïllament en parets i sostre i substitueix els avantatges de sempre per altres de vidre doble baix emissiu i marcs de PVC.
  2. Sella les caixes de les persianes introduint en el seu interior làmines fines de suro, escuma autoadhesiva, poliespan o qualsevol altre material aïllant.
  3. Revisa portes i finestres i instal els denominades ribets, o tires de cautxú, escuma o silicona autoadhesives.
  4. Fes ús d'equips de calefacció i refrigeració eficients. Substitueix els radiadors elèctrics per bombes de calor de classe A o superior.
  5. Si disposes de calefacció central opta per instal·lar comptadors individuals o estimadors de costos de consum.
  6. Col·loca claus termostàtiques en els radiadors que ajuden a regular la temperatura de cada estada de forma automàtica i independent.
  7. Instal termòstats digitals programables per zones per programar temperatures segons horaris i dies.
  8. Regula la calefacció i l'aire condicionat a una temperatura adequada sense baixar dels 19 a l'hivern ni dels 24 a l'estiu.
  9. Treu-li més partit a la llum natural i l'energia del sol. Opta perquè la teva casa es refresqui amb aire exterior refresqui la casa i instal·lada tendals contra les hores centrals del dia.
  10. Compra electrodomèstics de classe A o superior, especialment en el cas de la nevera.
  11. Opta sempre per il·luminació LED, canviant les bombetes tradicionals i podent estalviar entre el 80 i el 90% del consum elèctric en il·luminació.
  12. Compara les ofertes de les companyies energètiques i contracta la millor tarifa. Opta per tarifes amb discriminació horària. I ajusta la potència elèctrica contractada. Ho pots fer calculant mitjançant la suma de les potències de tots els aparells que tinguis previst utilitzar simultàniament.
  13. Una altra opció per estalviar energia és optar per un equip senzill de mesura de la demanda elèctrica per conèixer la teva gràfica de consum diari.
  14. Desconnecteu completament els equips que no estàs fent servir. Aquells en mode stand-by també gasten energia.
  15. Confia en les energies renovables per a crear ambients més sostenibles com la solar tèrmica, solar fotovoltaica, geotèrmica, biomassa, eòlica ...
 Com estalviar energia a l'estiuEncara que pensem que el consum d'energia decau a l'estiu, no sempre és així. En alguns casos es dispara més que en ple hivern amb les temperatures sota zero. Com revertir aquesta situació? Pren nota d'aquests consells d'estalvi energètic per a l'estiu.
  1. Substitueix l'ús d'aire condicionat a l'estiu per ventiladors de sostre o de paret.
  2. Baixa les persianes i corre les cortines quan hi ha més sol per evitar que entri de forma directa el sol.
  3. Aprofita l'aire natural i permet els corrents d'aire a casa que ajuden a disminuir la sensació de xafogor.
  4. Ventila les habitacions al matí i la nit.
  5. Controla la temperatura de l'aire condicionat per estalviar energia que mai variï d'entre 24ºC i 26ºC
  6. Aprofita la llum natural durant el dia, també mentre treballes que per a això a l'estiu disposes de fins a 14 hores de sol.
  7. Compra sempre aparells que mirin per una millor eficiència energètica.
  8. Veu en bicicleta o a peu. Sí, oblida't del cotxe i desplaça't de forma sostenible.
  9. Vesteix amb roba més fresca a casa, tindràs millor sensació i per tant faràs servir menys l'aire condicionat.
  10. Prepara menjars fredes i més sanes, et cuidaràs per dins i no gastaràs llum si la teva cuina és de llum.

contactes

Oficines Centrals Sant Cugat

Francesc Moragas 17-19

Tel. 93 544 16 55
E-Mail: info@organ.es

Punt de Servei Rubi

Ps. de les Torres 47, Rubi

Tel. 93 544 16 55
E-Mail: info@organ.es