Quin és el paper d'un administrador de finques davant de casos d'impagats?
19026
post-template-default,single,single-post,postid-19026,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
 

Quin és el paper d’un administrador de finques davant de casos d’impagats?

Quin és el paper d’un administrador de finques davant de casos d’impagats?

No és una cosa que sigui plat de bon agrada per a cap comunitat de veïns però pot tocar-nos a tots, cap està lliure d’elles. I és que mai sabem quan un veí no podrà pagar el manteniment de rigor o si els inquilins d’algun pis determinat no són molt honrats i prefereixen no pagar com la resta de veïns. Com han d’actuar els administradors de finques davant de morosos?

Els administradors de finques són aquelles persones que treballen a l’ombra, és a dir, fan una tasca molt important que normalment desconeixem. O millor dit, només coneixem quan les coses no van del tot bé. Una de les seves funcions és impedir l’impagament a les comunitats de béns. És a dir han de recordar i notificar quan s’ha de pagar el manteniment de l’escala, una avaria inesperada o un arranjament aprovat en l’última junta.
Un cop recordat, per activa i per passiva, pot haver veïns que incompleixin a l’impagament de la comunitat de veïns, llavors el paper de l’administrador ha de ser més efectiu. Es tracta de reclamar el deute de manera amistosa i si no és possible acudir a la via legal. La via més ràpida i efectiva, judicialment parlant, és el Procediment Monitori (és clar que dependrem del Jutjat que per torn ens correspongui perquè el procés sigui més o menys ràpid). Però cal contemplar que els deutes de comunitats de propietaris no són assumptes urgents en un Jutjat i que això comporta que moltes vegades es deixi per als darrers casos per resoldre.

La importància de l’administrador de finques

L’administrador de finques el resoldrà al jutjat, mitjançant una petició, la creació d’un títol executiu per reclamar l’impagament. És a dir, que ha de realitzar un procediment específic diferent a la demanda. Són moltes les persones que no poden pagar els seus deutes però la veritat és que en l’actualitat existeixen molts canals per conèixer els terminis de pagaments i les quantitats ja que existeixen eines online com aplicacions realitzades expressament per les comunitats de veïns que milloren i molt la comunicació entre els veïns. És a dir que un impagament no es pot atribuir mai a una badada.

Però és que a més, aquestes comunicacions escrites i enviades online ens protegeixen de possibles acusacions de desconeixement dels terminis dels pagaments i serveixen com a prova davant els tribunals. Suposa un gran avantatge comptar amb un administrador de finques ja que està sempre al dia de les notícies jurídiques i sap com actuar tant en la via administrativa com en la via jurídica. A més, evita als veïns enfrontar-se directament amb els deutors ja que s’encarrega personalment.