Com identificar que has de canviar d'administrador de finques?
18985
post-template-default,single,single-post,postid-18985,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
 

Com identificar que has de canviar d’administrador de finques?

Com identificar que has de canviar d’administrador de finques?

Gestionar una comunitat de veïns és una tasca complexa i àrdua de la qual ningú vol fer-se càrrec. Afortunadament hi ha la figura de l’administrador de finques: un professional que per un preu s’encarregarà de tot aquest tediós i repetitiu treball. No obstant això, no tots els administradors de finques són aptes.

Com saber quan cal canviar?

Al llarg d’aquest article et proposem una sèrie de claus que has de tenir en compte de cara a saber si l’administrador de finques que té la teva comunitat de veïns és bo o dolent. Què pots esperar d’ell? És hora de posar terme al seu treball i buscar un nou professional? Com en tot, hi ha una sèrie de paràmetres que és convenient analitzar per trobar la resposta a aquestes preguntes.

Quan canviar d’administrador de finques

1. No s’ocupa de tot: Si el president o alguns propietaris han hagut d’anar a judicis, l’ajuntament, a fer tràmits i a “treballar” en nom de la comunitat; és que l’administrador de finques no està fent bé la seva feina. Un bon administrador de finques s’ha d’ocupar de tot, ja que és per això per al que se li està pagant.

2. No és ràpid: Si l’administrador de finques s’ocupa que reparin l’ascensor, arreglin els problemes elèctrics o contractin un nou socorrista per a la piscina … … un mes després que s’hagi identificat aquesta necessitat, és que no estem davant d’un bon administrador de finques. Ha arribat el moment de rellevar.

3. No redueix la despesa de la comunitat: Si l’administrador sempre aconsegueix proveïdors més cars, si les derrames i les quotes de la comunitat no deixen de pujar any rere any sense motiu aparent és que el nostre administrador de finques no és bo. Un bon administrador ha d’encarregar de vetllar pels interessos dels veïns i aquests són, sempre, pagar el menys possible pels millors serveis possibles.

4. No aconsegueix ni finançament ni subvencions: Hi ha quantitat de subvencions i finançament municipal per a diverses obres. Des de la instal·lació d’un ascensor fins a la realització de treballs de rehabilitació a les façanes. Un bon administrador ha d’estar al corrent de totes aquestes ajudes i saber demanar-les en temps i forma adequats perquè la comunitat de veïns es beneficiï. Si aquest no és el cas de la teva comunitat, és que has de canviar-lo.

5. No és transparent: Si els comptes no són clares, les despeses semblen tèrbols i no se sap d’on vénen els diferents imports, probablement és que no estiguem davant d’un bon administrador de finques. Cal assegurar-se que la gestió de l’administrador sigui totalment transparent amb la comunitat de veïns o, en cas contrari, s’ha de canviar immediatament.

6. No informa els veïns: Si no informa els veïns ni als òrgans de direcció de la comunitat de veïns (President, vicepresident, etc) de les grans decisions econòmiques llavors estem davant d’un administrador que ha de ser canviat per extralimitar-se en les seves funcions.